Šta je porez na odvodnjavanje?

avatar

NOVI SAD –  izvor RTV

Veći broj Novosađana obratili su se našoj redakciji jer su dobili rešenje da plate porez na odvodnjavanje, a kako im je ovo stiglo prvi put, ne znaju o čemu se radi. U objašnjenju nejasno stoji da se nadoknada plaća za poljoprivredno, šumsko i građevinsko zemljište i da su dužni da izmire određeni iznos u roku od 15 dana.

Novosađanka Slavica Putnik zabrinuta je zbog pošte koja joj je stigla iz Poreske uprave, a odnosi se na nadoknadu za odvodnjavanje. Ona kaže da joj je ovo prvi put stiglo i da joj nije jasno šta to treba da plati, s obzirom da su ona i suprug vlasnici kuće, a ne i zemljišta.

„Juče sam dobila rešenje da je potrebno da platim oko 700 dinara za odvodnjavanje za proteklu godinu i to na ime građevinskog zemljišta od 230 kvadratnih metara, a naša kuća je na dvostruko većem placu. Ne znam šta treba da platim, nisam jedina, čujem da su mnogi u Novom Sadu to dobili. Plašim se da uskoro ne dobijem i rešenje za porez na nepostojeće građevinsko zemljište ili možda plaćam šaht ispred kuće“, kaže Slavica.

Ovaj slučaj nije usamljen. Naime, našoj redakciji se javio i zabrinuti stanovnik Futoga, kojem takođe nije jasno o kakvoj nadoknadi je reč, a dužan je da izmiri iznos od oko 1.200 dinara.

„Ne znam po kojem kriterijumu, za čega, niti su objavljivali niti se šta čulo oko toga, nemam pojma. Sve nameću, nameću odžačarinu, nameću poreze razne, pa dobro ako imam porez moram imati poreze to znam, ali ne baš malo malo pa ti pošalju da ne znaš ni za čega ni šta“, kaže Stojan Panić.

U Rešenju iz Poreske uprave koje je stiglo na mnoge poštanske adrese u Novom Sadu navodi se da su građani dužni da plate naknadu za odvodnjavanje u roku od 15 dana. U suprotnom izvršiće se prinudna naplata. Iz Poreske uprave još uvek nismo dobili pismeno obrazloženje kakva nadoknada je u pitanju.

1,421 pregleda ukupno, 3 pregleda danas

Kategorija : Aktuelno &Blog &Praksa &Regija

Webmasteri

Naš baner na Vašem sajtu


hit counter

Marketing

Reklamirajte se na našem i povećajte posećenost vašeg sajta.
Pogledajte našu ponudu.

Društvene mreže

Facebook Twitter