Raspisan konkurs za kupovinu kuća za izbeglice

avatar

Konkurs za kupovinu seoskih kuća
Izbeglice i bivše izbeglice iz Hrvatske i BiH, koje žive na teritoriji grada Beograda, koji su zainteresovani za dodelu pomoći za rešavanje stambenih potreba, mogu da konkurišu od 25. juna do 10. avgusta 2015. godine.
Konkurs se odnosi na kupovinu 50 seoskih kuća sa okućnicom i dodelom paketa pomoći u okviru Regionalnog stambenog programa-potprojekat 3, saopštava Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

kuce seoske rtvIlustracija, RTV
Da bi korisnik dobio stambeno rešenje uslov je da nema rešeno stambeno pitanje u Republici Srbiji, ni u zemlji porekla, kao i da nije ništa prodao niti obnovio u zemlji porekla.
Pomoć je bespovratna i odobrava se za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu do 9.500 evra u dinarskoj protivvrednosti i dodelu paketa pomoći u maksimalnom iznosu do 1.500 evra u dinarskoj protivvrednosti, po porodičnom domaćinstvu.
Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u iznosu do 50 odsto od iznosa namenjenog za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u maksimalnom iznosu do 4.750 evra.
Pomoć se dodeljuje za kupovinu seoske kuće sa okućnicom koja se nalazi na teritoriji Republike Srbije.
Seoska kuća sa okućnicom mora biti upisana u katastru nepokretnosti, bez tereta na objektu i zemljištu i mora ispunjavati osnovne uslove za život i stanovanje.
Navedena stambena rešenja dodeljuju se u okviru trećeg potprojekta Regionalnog stambenog programa Republike Srbije (RSP), čije je sprovođenje počelo 2013. godine a čija je vrednost 13.642.918 evra.
Zajednički ga sprovode Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije, grad Beograd i „JUP Istraživanje i razvoj“ d.o.o. Beograd.
Planirano je da se u naredne tri godine obezbedi oko 6.500 stambenih rešenja u regionu, od čega će 4.153 porodice u Srbiji dobiti stan, montažnu kuću, paket građevinskog materijala ili seosko domaćinstvo sa okućnicom, sprovođenjem do sada odobrenih potprojekata.

Izvor: RTV

1,590 pregleda ukupno, 2 pregleda danas

Kategorija : Aktuelno &Blog

Webmasteri

Naš baner na Vašem sajtu


hit counter

Marketing

Reklamirajte se na našem i povećajte posećenost vašeg sajta.
Pogledajte našu ponudu.

Društvene mreže

Facebook Twitter