Општина Рума пример како се примењује обједињена процедура

avatar

Након признања Општинској управи Општине Руме за примену обједињене процедуре, изречених од стране државне секретарке у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Александре Дамњановић, ефикасност и квалитет рада Општинске управе у Руми похвалила је и министарка Зорана Михајловић.

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је у изјави за РТС казала да је у протеклих месец дана издато 225 грађевинских дозвола, што је чак 45 пута више него у истом периоду прошле године. Налазимо се на правом путу који води ка издавању електронских грађевинских дозвола, истиче Михајловићева.

„Постоје општине које су то одмах могле да раде и одмах да издају грађевинске дозволе, а такве су биле Рума, Шабац и Ниш, али постоје и оне које се нису снашле“, указује министарка Михајловић.

Министарка је напоменула да још није време за казне и да ресорно министарство на терену има људе који упућују и саветују локалне самоуправе како да закон примене на што бољи начин.

Министарка Михајловић каже да је закон за њу прошлост, јер је донет, а да се његовом ефикасном применом отвара пут ка издавању електронских грађевинских дозвола.

Све ово значи да ћемо у Србији имати много кранова и отварање нових градилишта, а то додатно значи и запошљавање људи, истиче Михајловићева.

Подвлачи да локалне самоуправе морају да воде рачуна о сваком динару, али и да морају да створе амбијент који ће привући инвеститоре.

Izvor: ruma.rs

 

1,498 pregleda ukupno, 3 pregleda danas

Kategorija : Aktuelno &Blog &Intervjui &Praksa &Regija

Webmasteri

Naš baner na Vašem sajtu


hit counter

Marketing

Reklamirajte se na našem i povećajte posećenost vašeg sajta.
Pogledajte našu ponudu.

Društvene mreže

Facebook Twitter