Od 1.jula kompletan posao kupoprodaje završavate overom ugovora kod notara

avatar

notarOverom ugovora o prodaji kod javnog beležnika od 1. jula 2018 godine praktično završavate kompletan posao kupoprodaje, prenosa apsolutnih prava, poreza na imovinu i upis u katastar nepokretnosti. Praktično ceo posao kupoprodaje koji sada podrazumeva odlazak kod notara, u poresku upravu, lokalnu poresku administraciju i katastar i traje od nekoliko dana do nekoliko nedelja završavaće se samo overom ugovora kod notara.

Ukoliko bude usvojen predlog NALED-a za uvođenje objedinjene poreske prijave za poreze na imovinu i prenos apsolutnih prava, umesto šest odlazaka na šaltere radi upisa nekretnine, od 1. jula ove godine biće dovoljan samo jedan, navodi se u saopštenju.

Kako stoji u saopštenju okosnicu reforme predstavlja novi zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti koga će pratiti izmene nekoliko poreskih zakona. Cilj je da građani više nemaju direktan kontakt s Republičkim geodetskim zavodom, Poreskom upravom i lokalnom poreskom administracijom već da sve poslove oko dobijanja lista nepokretnosti, overe kupoprodajnog ugovora, dobijanja rešenja o upisu nekretnine i podnošenja poreskih prijava završe odlaskom kod javnog beležnika, koji će te poslove obaviti elektronskom komunikacijom sa ostalim organima preko e-šaltera. /Izvor: Danas 02.04.2018/

1,946 pregleda ukupno, 3 pregleda danas

Kategorija : Aktuelno

Webmasteri

Naš baner na Vašem sajtu


hit counter

Marketing

Reklamirajte se na našem i povećajte posećenost vašeg sajta.
Pogledajte našu ponudu.

Društvene mreže

Facebook Twitter